Opskrift Bukstav kage

Jeg må bare konstatere at jeg er en helt elendig blogger.
Jeg er i hvertfald ikke god til at finde tid til at ligge noget op her inde.

Men den her gang er jeg måske lidt undskyldt da jeg fødte en lille søn i juli og ja det er 5 måneder siden og jeg går hjemme på barsel. 🙄Men! tiden til at stå i køkkenet og lave noget nyt og spændende er der bare ikke lige for tiden, fokuseret et andet sted.

Men jeg har dog en opskrift jeg gerne vil dele med jer vi holdte barnedåb for lille Halvor i november og der stod jeg selv for at lave kagebord med diverse kager.
Her fik jeg brugt alle mine gotter jeg frøs ned hen over sommeren solbær,ribs, stikkelsbær,æbler og rabarbar.
Dog indgår disse indgridienser ikke i den her kage, jeg bagte nemlig en bukstave kage istedet for en tratitonel fondant kage som mange ville have valgt.
Jeg er bare ikke god til fondant.
Og denne var både dekorativ og nem at lave også smagte den faktiske virkelig godt vis jeg selv skal sige det 😁

macaronse som den er pyntet med var også nogle jeg selv have lavet, hvilket jeg enligt var rat stolt af da jeg aldrig have prøvet det før.

Opskrift 8 – 12 portioner
BUKSTAV KAGE

Bunde:

300 ghvedemel
75 gmandelmel
75 gflormelis
2 spsk.Vaniljesukker
1 knsp.salt
200 gkoldt smør i tern
1 stk.æg str. M/L

Creme:

5 dlpiskefløde
200 gmascarpone
200 glemoncurd
2 – 3 tsk.limesaft

Pynt: slik og bær efter smag og farve

Forberedelse

Find det nødvendige bukstav til kagen på internettet og print det, eller find 1-2 stykker A4 papir og tegn et tal pr. papir. Klip herefter tallet/tallene ud. Nu har du en skabelon til kagebundene.

Bunde

Bland mel, mandelmel, flormelis, vaniljesukker og salt sammen i en foodprocessor. Blend smørret i med pulsefunktion, eller smuldr smørret heri til konsistensen er som rasp. Saml massen med et pisket æg. Det er ikke sikkert, at du skal bruge hele ægget. Det er vigtigt, at du arbejder hurtigt med dejen.

Del dejen i fire. Rul dejen let flad, pak den i film og sæt den koldt i 30 minutter.

Rul den kolde dej ud, evt. mellem to stykker bagepapir. Hver dej skal være ca. 1/2 cm tyk og fylde ca. 1 A4 papir.

Placer herefter skabelonen/skabelonerne ovenpå dejen. Ønskes én bukstavkage, placeres den samme skabelon på alle 4 dejflader. Ønskes to bukstavkager, placeres den ene skabelon på 2 dejflader og den anden skabelon på de resterende 2 dejflader. Skær herefter bukstaverne ud med en skarp kniv.

Bag bundene en ad gangen ved 175 °C traditionel varme i ca. 12-14 minutter. De er færdige, når kagerne er let gyldne. Lad dem køle helt af.3

Creme

Pisk fløden til en let flødeskum. Rør mascarpone og lemoncurd sammen i en anden skål. Smag til med limesaft. Vend mascarponecreme med flødeskum og fyld cremen i en sprøjtepose med rund tylle.

Servering

Placer den ene bund på et serveringsfad eller bræt. Sprøjt små bobler af creme på bunden. Du skal bruge ca. ¼ af cremen. Læg forsigtigt den anden bund ovenpå. Sprøjt yderligere ¼ af cremen på. Gentag samme proces med det andet tal. Ved 4-lags kagen, gentages samme proces med de to sidste bunde. Pynt kage med den valgte slik.

Tips og tricks

Bundene kan laves en dag i forvejen og opbevares på køl.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *