Klatkager Med Chiafrø

Chiafrø

20160828_173445

Jeg har ekspamenteret en del med disse chiafrø som alle snakker om fortiden. Har lavet nogle forskællige kolde grøde af dem til morgen mad, bland andet med kokos mælk og vanlje og en med mandel mælk, det spist jeg med noget frugt eller myslig. Jeg har jeg også prøvet at bage noget forskælligt brød med dem men det bedste jeg alligevel noget frem til var at vis man evt have en rast grød tilbage kunne jeg lave klat kager ud af rasten, lige som med risengrød. Det var godt, det eneste der var lidt spichelt var at de knaste lidt på grund af de sprød frø det gør alm klat kager ikke.

Nederst er opskriften jeg brugt. Jeg have lavet en grød bare af en rast kærnemælk jeg have også lidt vanilje.

Chiafrø skulle være meget sund så jeg har prøvet og recherch lidt på dem.

Chia planten er en blomst der er i familien med myten, den høre hjemme i Mexico og Guatemala.  De består af 20% omega-3 fedt syger, de er fyldt med protein, fiber, klcium og antionoxidanter.

Opskrift til 3 personer

  • 400 g chiagrød
  • 2 æg
  • 4 spsk mel
  • 1 tsk vaniljepulver  (hvis der ikke allerede er i grøden)
  • Evt 1 tsk sukker

STEGNING

  • Rør chiagrød med , æg, mel og vaniljepulver sammen i en skål. Kom rapsolie eller  smør på panden, og lad det smelte. Kom klatter af dejen på panden, og steg klatkagerne ved lav-middel varme på begge sider, indtil de er gyldne.

Servér f.eks. med syltetøj, sukker, sirup eller frisk frugt og skyr, hvis det skal være lidt sundere.😉

20160819_112248

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *