Kartoffelsalat med ryge ost.

ca. 3 personer

  • 500 g nye danske kartofler (jeg brugte mine ejne fra haven) 
  • 1 bundt bundt asparges
  • 1 bundt radiser
  • 200 g creme fraiche 18%
  • 200 g rygeost (uden kommen)
  • En porre eller løg
  • En smugle citronsaft
  •  en smugle sennep
  •  purløg, dild, salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Knæk enden af de grønne asparges. Der hvor den knækker naturligt er der, hvor den skal knækkes. Den nederste del er nemlig trevlet og ikke rar at få i munden.
  2. Skrub kartoflerne godt for jord og kog dem i saltet vand
  3. Kog dem til de er møre, men let faste i konsistensen
  4. Kom evt. de grønne asparges ned til kartoflerne de sidste 3-4 min. af trækketiden, så de bliver blancheret kort.
  5. Skyl krydderurterne, dryp dem godt af og hak dem fint.
  6. Skær radiserne i skiver
  7. Skær også kartoflerne ud i enten halve, kvarte eller skiver, og skær de grønne asparges i mindre stykker.
  8. Rør creme fraiche og rygeost sammen med salt, peber dijonsennep, de hakkede krydderurter porre/løg og citronsaft smages til og vendes til sidst sammen med kartofler, asparges og radiser.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *