De første rødbeder

sidste dag fik jeg også tage de Aller første rødbeder op som var store nok, de blev syltet og der kom et par glas ud af dem, mums. Neden under kan i se opskriften.

Opskrift Syltet rødbeder

Giver to mindre sylteglas
 
4 mellemstore rødbeder, godt skrubbede
4 dl lagereddike
½ dl vand
4 dl sukker
2 stjerneanis
Ca 5 Peberkorn
4 laurbærblade
Skær enderne af rødbederne og kog dem i letsaltet vand i ca en times tid til de er helt møre. Tjek med en spids kniv som når du koger kartofler. De skal selv slippe kniven igen – så er de færdige. Men kog dem enligt ikke for meget efter min smag må der gerne være en lille bitte smugle bid i. Afkøl de kogte rødbeder i koldt vand og gnub skrællen af dem. Skær dem i skiver eller humpler som du vil.
Læg de skivede rødbeder i skoldede sylteglas.
Kog lagen op og fordel den over rødbederne og luk straks glassene. Sæt glassene på køl og vent et par dage med at tage hul på herlighederne.
20160808_165223

 

 

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *