Walesstang/vandbakkelse

Fremgangsmåde

Vaniljecreme:
1. Pisk æg, sukker, vaniljesukker/vaniljestang og maizena godt sammen i en lille tykbundet gryde.
2. Når massen er fri for klumper, så tilsættes mælk.
3. Varm blandingen op ved svag varme under omrøring. Når cremen er tyknet, så tager du den af varmen og sætter den til afkøling.

Vandbakkelser:
1. I en gryde blandes vand og smør. Bringes i kog.
2. Tilsæt hvedemel. Pisk med en elpisker til du får en dej, som ligner en form for kartoffelmos. Lad dejen blive på komfuret indtil den får en blank overflade.
3. Lad gryden og dejen køle ned (æggene må ikke tilsættes hvis dejen er alt for varm).
4. I en skål røres 3 æg sammen.
5. Æggene hældes lidt efter lidt over i dejen, imens der piskes med en elpisker. Du skal gerne få en smidig dej. Den skal have konsistens som en lind kartoffelmos. Du behøves nødvendigvis ikke at røre hele æggemassen i (Der er forskel på størrelsen af æg).
6. Kom dejen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt ud på en bagebageplade med bageparpier.
7. Bag stængerne ved 200 grader alm. ovn i 30 min. midterste rille i ovnen. OBS: det er meget vigtigt, at ovnen ikke åbnes imens de bages, så undgår du, at de falder sammen.
8. Lad stængerne køle af. Pynt med kagecreme, syltetøj, flødeskum, hakket chokolade og bær.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *