Syltet grønne jordbær

Hvad bruger du dine grønne jordbær til sidst på sæsonen.?

Jeg have godt lagt mærke til at jeg have en del grønne jordbær som ikke var nået at modne. Men trode ikke at jeg kunne bruge dem til noget.

Ind til en dag hvor jeg læste et opslag i en af de mange have grupper jeg er medlem af på Facebook at jeg kunne sylte dem.

Det skulle helt klart prøves, så i dag har jeg syltet dem, også skal de stå 2-3 uger før de kan spise i salater og til oste osv.

Jeg er rigtig spændt på resultatet, har aldrig hørt om det før.

Vis i også har lyst til at prøve, er opskrifen neden for, jeg brugete ikke bronzefennikel da jeg ikke have det. God fornøjelse

  • 1 kg grønne jordbær
  • 1 l god æblemost
  • 2 dl æbleeddike
  • 15 hele sorte peberkorn
  • 5 stilke bronzefennikel
  • 10 fennikelfrø
  • 7-8 laurbærblade
  • Atamon
  • 1 stort sylteglas
Sådan laver du syltede grønne jordbær:
  1. Skyl jordbærrene i koldt vand, læg dem i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
  2. Hæld æblemost, eddike og krydderier i en gryde, og bring det i kog.
  3. Skyl glasset med Atamon, og fyld de grønne jordbær i. Hæld den varme æblemostlage i glasset, så det dækker jordbærrene, luk glasset til, mens lagen er varm, og sæt glasset på køl.
  4. Lad jordbærrene sylte i 2-3 uger, inden de skal spises.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *