pumpkin pie med ahorn-flødeskum

img_1285

lavet denne græsker tærte, af mine hjemme dyrket græsker.

den blev virkelig lækker.  

Græskartærte til 7-8 personer

1 medium hokkaido græskar eller alm pynte græskar.

Dej til græskartærte
260 g hvedemel
1 spsk sukker
110 g koldt smør
2-4 spsk koldt vand

Fyld til græskartærte
225 g kondenseret mælk på dåse (indkogt mælk med sukker)
200 g sukker
¼ tsk stødt revet muskat
¼ tsk stødt ingefær
¾ tsk stødt kanel
1 æg

Tilbehør til græskartærte
2 dl piskefløde
2 spsk ahornsirup
2 spsk sukker
1 tsk stødt kanel

Sådan laver du græskartærte

1. Begynd med græskaret. Tænd ovnen på 200 grader. Del græskarret i to og skrab kernerne ud. Dæk hvert stykke græskar med sølvpapir og bag det mørt i ovnen i 1½ time. Tag græskarret ud og lad det køle af

2. Bland mel og sukker, og smuldr smørret heri. Saml dejen med koldt vand – lidt ad gangen. Det hele gøres hurtigt og nemt i en foodprocessor, men kan også gøres i hånden. Saml dejen og klem den sammen til en flad, rund bolle. Pak den ind i plastfolie, og kom den i køleskabet i 30 min.

3. Skrab græskarkødet ud og vej det af, så der er 425 g. Kom det i en skål sammen med kondenseret mælk, æg, sukker og krydderier. Brug en stavblender eller en foodprocessor til at blende det sammen til en ensartet masse. Tænd ovnen på 175 grader.

4. Rul dejen ud til 3-4 mm tykkelse og kom den i en tærteform på ca. 25 cm i diameter. Skær kanterne til og hæld græskarmassen i. Bag tærten i 30-40 min. Lad den køle af inden den skal spises.

 

5. Pisk fløde og ahornsirup til skum. Og sevres med drys af kanel sukker.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *