Opskrift vandbakkelse med krakeleret top

En af mine ynglings kager er vandbakkelser. Du kan spise den uden noget men du kan også fylde den med lige det du har lyst til. Alt fra cremer, mousser og salater som rejesalat.

Sidste dag så jeg i bagedysten at man kan lave dem med farvet krakeleret top.

De kaldes også choux au craquelin.

Dem måtte jeg naturligvis kaste mig ud i og prøve at bage. De er nemlig bare så flotte synes jeg. 😍

Det gik også rat godt. Det er faktisk rimelig nemt. 💪 Neden for kan i se opskriften.

_____________________________________________

Vandbakkelse dej.

10 små/5 store

1 dl vand

1/2 dl mælk

70 g smør

1 tsk sukker

80 g hvedemel

2 æg

Bland vand, mælk, smør og sukker i en gryde, og bring det i kog.

Når det koger, piskes alt melet i på én gang. Fortsæt med at piske og koge et par minutter.

Tag dejen ud af gryden og lad den køle en smule i en skål.

Pisk æggene i, et af gangen.

Pisk rigtig godt efter hvert æg.

Dejen sættes på en bageplade enten med skeer eller med en sprøjtepose.

Småkagedej/krakelert top

50 g blød smør

50 g hvedemel

50 g sukker

Den farve som man ønsker på toppen.

Rør alle dele godt sammen.

Rul dejen tyndt ud imellem to stykker bagepapir.

Udstik cirkler der er ca. lige så store som vandbakkelserne.

Inden cirklerne løftes af papiret, så kom dejen i fryseren et par minutter. Dette gør det nemmere at få dem af papiret i et stykke.

Samling:

Læg cirklerne på toppen af vandbakkelserne og giv dem et let pres.

Kagerne bages ved 165 grader i ca. 30 minutter.

Husk at ovnlågen ikke må åbnes før kagerne er færdige.

De køles af og fyldes med det ønsket fyld.

Velbekomme!

Jeg valgte en sort og rød top.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *