Opskrift på lakse pizza

1 stk.  

1 portion pizza dej

150 g flødeost, naturel

2 håndfulde rucola

1 sød kartoffel

2 hvide asparges

1 avocado 🥑

100 g koldrøget laks

1 citron, saften herfra

flagesalt

sort peber, friskkværnet

Bag en pizza bund uden fyld

Rør citronsaft salt og peber sammen med flødeost efter smag.

Når pizzabunden er bagt færdig, skal den køle lidt af, så den blot er lun og så flødeosten ikke smelter på den varme pizzabund.

Smør pizzabunden med flødeosten læg laksestykkerne på, drys salt og kværn godt med peber på.

Top med masser af frisk sprød rucola stegte hvide asparges, tynd skrået sødkartoffel der er stegt hårdt af på en pande så de nærmeste bliver sprøde som chips. Og avocado.

Pizza Opskriften er til ca 2 pers.

25 g gær

2 1/2 dl , vand

3 spsk olivenolie

1 tsk salt

500 g hvedemel

Opløs gæren i en skål med det lunkne vand.

Kom 1 dl mel, olivenolie og salt i og lidt efter lidt tilsættes resten af melet under omrøring og det æltes sammen til en smidig dej – tilsæt kun mel til dejen er smidig (der skal sandsynligvis mindre i, end angivet i opskriften)

Ælt dejen på bordet i et par minutter.

Vask skålen og smør den med olivenolie, kom dejen tilbage i skålen og vend den, så den er dækket af olivenolie.

Du må endelig ikke lade være med at bruge olie i dejen, for at spare på fedtet. Olien gør dejen smidig, nem at arbejde med og skorpen ekstra god.

Lad dejen hæve i 45 minutter til en time på køkkenbordet, men gerne længere tid på køl, hvis du har tid.

Derefter deles dejen i to og formes til to runde pizzaer på bordet.

Lad ovnen varme op til 250 grader med bagepladen i ovnen, så den bliver varm. Eller endnu bedre brug en stenplade. Det gør bunden på pizzaen sprødere.

Kom pizzaen på pladen,bag i ca 10 minutter, eller til bunden er sprød


You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *