klejner=jul

julebagning  

i år har jeg besluttet mig for at jeg ikke ville bage en helt masse, for vi for det alligevel aldrig spist, men klejner ville jeg alligevel bage da det var nogle år siden at jeg sidst bagte dem, og jeg har fundet en rigtig god opskrift.

normalt kan jeg ikke lide klejner, men dem her kan jeg godt lide. så der blev bagt. (:

og de blev skåret fint ud med min mormors gamle klejne skærer.

thumbnail_img_20161204_133652

thumbnail_img_20161204_134516

thumbnail_img_20161204_134635

opskrift:

Ingredienser

giver ca. 30 store klejner

  • 2 æg
  • 125 gram smør
  • 125 gram sukker
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 tsk hjortetakssalt
  • 450 gram mel
  • 1½ revet citronskal
  • 1 tsk kardemomme
til stegning
  • 1000 gram palmin eller svinefedt. Eller blanding af disse.

dag 1 – blanding af dej

Det hele æltes sammen og står i et døgn i køleskabet. Døgnet i køleskabet gør dejen elastisk, og gør at klejnerne kan vrides uden at knække, og at de hæver bedre op når de steger. Venteperioden kan godt mindskes, men dejen bliver mindre elastisk af det, og du får flere deforme klejner.

dag 2 – stegning

Kom godt med mel på dejen og dit bord. Rul dejen flad. Meget flad. Ca. 5 mm tynd. Det er næsten så tynd som du kan lave den uden at rulle dejen i stykker-

Skæres ud i rudeform. Fx med en pizzakniv eller brødkniv. Begynde med at skære lange strimler. Skær så dem skråt over.

Skær et snit i midten og fold den ene spids igennem klejnen for at vride den berømte knude.

Frituresteg i 170-180 grader varmt fedtstof i ca. 2 minutter på hver side og ligges op fedt suger parpier.

thumbnail_1

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *