Foccacia brød med 3 slags løg

1 stk

  • 15 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1/2 dl oliven olie
  • 2 tsk salt
  • 400 g hvedemel
  • 100g durummel
  • 1 rødløg
  • 1 skalotte løg
  • 1 hvidløg
  • Rosenmarin eller timian hakket
  • Flagesalt

_____________________________________________

Rør gæren ud i vandet og kom olien i, rør derefter hvedemel og durummel i og kom så salten i. Kør røremaskine på høj hastighed i Ca. 10 min. dejen skal være blød og smidig gerne lidt klistret men ikke så meget at du ikke kan arbejde med dejen.

Dejen formes til en kugle og smøres godt ind i oliven olie. Derefter stilles den til hævning gerne natten over på køl. Eller til den er dobbelt størrelse.

Rødløg og skalotteløg pilles og skæres i tykke ringet hvidløget skæres i meget tynde skiver og steget bløde på en pande i lidt olie. De skal helst ikke tage farve de skal bare forsteges lidt og køles af.

Brødet formes i en smurt bradepande som jeg har gjort, eller i en rund bagering. Løget trykkes ned i dejen og der strøes med kyderurter.

Nu skal brødet efter hæve til dobbelt størrelse der hældes godt med oliven olie hen over brødet og der drysses med flage salt.

Brødret bages ca 20 min ved 180 c° hold godt øje pas på at løget ikke bliver for spødt de skal være bløde.

Med et foccacia brød er det kun fantasien der sætter grænser. Jeg laver ofte også en blendet olie af hvidløg og rosmarin som jeg smør brødet ind i før baningen.

Du kan også putte små tomater, oliven, tynde skiver af kartoffel, div pestos, osv ned i brødet.

god bage lyst

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *