Flettet madbrød med pesto og ost.

Sidste dag lavet jeg dette lækert brød da vi skulle have suppe. Det smagte super godt og var meget blødt og luftigt i konsisttensen. Jeg bruget en hvidløgs chilli pesto men du kan bruge lige den pesto som du har lyst til dit brød skal smage af. Jeg kan varmt anbefale at du skal prøve opskriften. Vis du ikke helt forstår metoden at feltet brødet på er der her en film jeg fandt hvor de viser det, men det er enligt meget sipelt.

Vi var så sulten at jeg helt glemte at tage et billede af det færdig bagte brød så i må nøjes med et billede af det ubagte 🙈

1 brød

1,5 dl vand, lillefingervarmt

½ pk gær

1 tsk salt

1 tsk sukker

1 spsk olie

ca 275 gr hvedemel + lidt ekstra til æltning og udrulning

3-4 spsk pesto

50 gr revet ost

Opløs gær i vandet og tilsæt salt, sukker og olie. Tilsæt hvedemel og ælt til en blank og smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i ca 1 time. Rul dejen ud til et rektangel (ca 20 x 30 cm) på et meldrysset bord. Smør pesto på dejen i et tyndt lag og drys med revet ost. Rul dejen sammen som en roulade og læg den på et stykke bagepapir. Flæk rouladen på langs fra den ene ende til den anden, men så den stadig hænger sammen i den ene ende. Sno herefter de to stykker rundt om hinanden og klem dem sammen i enden, så det bliver til et fint, snoet brød med et smukt mønster af pesto. Det er nemmest, hvis man lader dejen ligge på køkkenbordet,  så man reelt bare skal flytte stykkerne over hinanden et par gange.

Flyt bagepapiret med brødet over på bagepladen og lad brødet efterhæve i ca 30 minutter. Brødet kan godt se lidt skævt og rodet ud, men man kan lige rette det lidt til, når det er flyttet over på bagepladen – det ser for det meste meget bedre ud, når det har været en tur i ovnen. Bag brødet ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 20-25 minutter til det er gyldent og gennembagt. Pas på pestoen ikke bliver for mørk – man kan evt. lægge et stykke stanniol let henover brødet i den sidste del af bagetiden. Server brødet lunt

 

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *