Fastelavnsboller

Jeg indrømmer at jeg er nok ikke den bedste blogger. Jeg er rigtig dårlig til at finde tiden til at sætte mig ned og skrive selv om jeg gerne vil. Eller osse glemmer jeg at tage billeder af de ting jeg laver 😅 også bliver jeg så træt af mig selv bag efter. Så i må bære over med mig at det ikke bliver så ofte at der kommer et indlæg.

MEN! I dag har jeg lavet fastelavnsboller og jeg husket og tage et billede til jer. De er blevet super gode.

Næste søndag den 11 er det fastelaven men jeg tog forskud på glæderne i dag. 😊

Her for i min absolutte yndlings opskrift jeg har haft siden de små klasser i folkeskolen, den viker altid.

Opskrift

  • 575g mel
  • 2dl vand
  • 160g olie
  • 60g gær
  • 50g sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 æg

Alt æltes godt sammen og dejen stilles til hævning til den er dobbelt størrelse.

Der efter rulles dejen ud i en firkant og skæres ud i firkanter a ca. 15×15 cm. På hver firkant lægges ca 1 spsk. remonce og 1 spsk. creme. Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og klem dejen godt sammen i samlingerne, så der ikke er nogen steder hvor fyldet kan løbe ud. Læg dem på en bagepladen med bagepapir og samlingen nedad.

Lad fastelavnsbollerne hæve igen i omkring 30-45 minutter under et viskestykke. Når de er hævet færdigt, pensles de med æg.

De bages i en forvemet oven på 200 grader i ca 10 min.

Lad bollerne køle lidt af på en rist og lav imens en tyk chokolade glasur. Pynt evt med smartis eller andet sjovt.

Crem

  • 4 æg
  • 4 spsk sukker
  • 4 spsk maizena
  • 5 dl mælk
  • 1 vanilje stang

Æg og sukker piskes godt sammen.

De øvrige ingredienser tilsættes og cremen varmes op til kogepunktet under piskning til den tykner og stilles på køl til den er helt kølet ned.

Remonce

  • 100g sukker
  • 100g smør
  • 1/2 sp mel
  • 100g marcipan

Alt piskes sammen til en cremet masse.

You may also like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *